Jak na drożdżach
Biopuls to linia naturalnych rozwiązań
dla roślin i gleb – dostarcza im życiową siłę.
Innowacyjnie stworzona z wykorzystaniem
technologii fermentacji, sformułowana na
bazie unikatowych drożdży oraz wyselekcjonowanych pożytecznych mikroorganizmów,
z bogatym udziałem bioaktywnych składników odżywczych w wysoce dostępnej formie.
Pozwala roślinom wykorzystać ich prawdziwy
biologiczny potencjał dla optymalnej
wielkości i jakości plonów.
Biopuls ma uniwersalne zastosowania
Polowe i szklarniowe uprawy roślin warzywnych, sadowniczych i rolniczych, produkcja
szkółkarska, wszystkie rodzaje gleb, grunty
orne i trwałe użytki zielone.
Biopuls Forte
Jest naturalnie skoncentrowanym, kompleksowym rozwiązaniem, aktywizującym procesy
metaboliczne roślin w różnych fazach rozwoju.
Biopuls Forte to bogaty i unikalny
zestaw biologicznie aktywnych
komponentów
• drożdże i ich metabolity
• bakterie rizosferowe
• aminokwasy
• enzymy
• witaminy
• naturalne antybiotyki
• makro- i mikroelementy
Mikroorganizmy w Biopuls Forte są wyłącznie
rodzimego pochodzenia – dzięki temu idealnie
pasują do polskiego ekosystemu upraw.
Biopuls Forte – korzyści stosowania
• wysoce skuteczny w stymulacji wzrostu
i plonowania
• ułatwia wzrost systemu korzeniowego
roślin
• poprawia stan zdrowotny – wyższa odporność roślin na choroby i stres abiotyczny
• optymalizuje bilans energetyczny
roślin – w ważnych okresach rozwojowych
lub/i okresach stresowych
• zwiększa zdolność przechowalniczą
owoców i warzyw
• uaktywnia życie mikrobiologiczne gleby
• zwiększa przyswajalność makroi mikroelementów
• ekonomiczny: możliwość redukcji
nawożenia NPK
• stosowany samodzielnie lub w kombinacji
z innymi nawozami
• wpływa na poprawę jakości gleb, ochronę
środowiska i zdrowia człowieka
Stosowanie Biopuls Forte
• sady
3 aplikacje:
– po kwitnieniu – 5 l/ha
– na zielone owoce – 5 l/ha
– przed zbiorem – 5 l/ ha
• zboża (ozime i jare)
2 aplikacje po 5 l/ha:
– od fazy krzewienia do fazy
drugiego kolanka
– od fazy liścia flagowego
do końca kłoszenia
• burak cukrowy
2 aplikacje po 5 l/ha: –
w fazie 6–8 liści
– przed zwarciem międzyrzędzi
• kukurydza
1 aplikacja 5 l/ha: –
w fazie 3–6 liści
• rzepak ozimy
2 aplikacje po 5 l/ha:
– jesienią w fazie 4–6 liści
– wiosną po ruszeniu wegetacji
• ziemniak
2–3 aplikacje po 5 l/ha:
– pierwszy po pełnych wschodach
(10–15 cm wysokości roślin)
– kolejne opryski co 14–21 dni
• warzywa
2–3 aplikacje po 5 l/ha:
– pierwszy oprysk w fazie 3–4 liści
lub 7 dni po wysadzeniu
– kolejne zabiegi co 14–21 dni