JOSERA GastroVit 25kg

W przypadku BRAKU PRODUKTU na stronie lub innych pytań.

Prosimy o kontakt telefoniczny pod numer:

TEL. 660-793-646

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 4158
  • Producent: Josera
  • Dostępność: Brak Brak  (0 szt.)
  • Cena netto: 361,11 zł 390,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

JOSERA GastroVit to nowy wzmacniacz mleka pełnego dla cieląt, który zakwasza i wzmacnia mleko pełne.

Cielęta rodzą się w środowisku pełnym zarazków. Dobre zarządzanie siarą i środki higieny często nie wystarczają, aby uchronić je przed biegunką. Patogeny takie jak kryptosporydia, rota wirusy i koronawirusy uszkadzają błonę śluzową jelit młodych zwierząt. Dopóki ściana jelita się nie zagoi, cielęta cierpią na biegunkę. Konsekwencją może być spadek wydajności i wzrostu, a nawet śmierć zwierzęcia. Dla hodowcy biegunka cieląt zawsze wiąże się z czasem i kosztami. Dlatego celem musi być wspieranie zdrowia jelit i układu odpornościowego cieląt w najlepszy możliwy sposób.

JOSERA GastroVit to połączenie wyselekcjonowanych surowców wzmacnia cielę przed czynnikami zewnętrznymi i patogenami:

  • Kwasy hamują rozwój bakterii i wspomagają strawność białka.
  • Witaminy i pierwiastki śladowe kompensują niedobór pełnego mleka
  • Probiotyki zwiększają liczbę "dobrych" bakterii i stabilizują środowisko jelitowe.
  • Prebiotyki służą jako składniki odżywcze dla "dobrych" bakterii
  • Czosnek ma działanie prozdrowotne i hamuje rozwój kryptosporydii w jelitach.
  • Immunoglobuliny wiążą określone patogeny w jelicie
  • ß-karoten wzmacnia układ odpornościowy

Zalety produktu: 

  • Wysokiej jakości wzmacniacz mleka pełnego
  • Kwasy (wartość pH od 5,7 do 5,9)
  • Witaminy i pierwiastki śladowe
  • Prebiotyki (inulina, FOS, ściany komórkowe drożdży)
  • Probiotyki (bakterie kwasu mlekowego)
  • Czosnek
  • Immunoglobuliny
  • ß-karoten
  • Nadaje się do pasz ciepłych, zimnych i magazynowych

Wielkość opakowania: wiadro 7 kg, worek 25 kg

 

DAWKOWANIE:

Dawka: 15 g/l mleka pełnego

Wraz ze wzrostem temperatury wzrasta ryzyko flokulacji mleka. Jeśli temperatura mieszania przekracza 35°C, zaleca się wcześniejsze rozpuszczenie proszku w wodzie.