Zakiszacz mikrobiologiczny MicroSile. 5 gatunków bakterii fermentacji mlekowej. 600tys. bakterii/1g zakiszanego surowca. Idealnie zakisza: motylkowe, zboża, trawy, kukurydzę, wysłodki. Większa wartość pokarmowa kiszonki i znaczna poprawa jakości przez: - Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie - Szybkie obniżenie pH kiszonki - Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce (mniej mikotoksyn) - Zwiększenie stabilności kiszonki - Poprawę smakowitości Microsile zawiera właściwy poziom bakterii do zakiszania w optymalnych i mniej sprzyjających warunkach pogodowych i technologicznych. Pozwala on uzyskać szybkie przejecie do pH poniżej 4, a tym samym uniknięcia niepożądanej fermentacji i strat składników pokarmowych zakiszanych roślin. Microsile w swym składzie zawiera mieszankę bakterii efektywnie poprawiających proces zakiszania, a wzajemne oddziaływanie i współdziałanie poszczególnych szczepów bakteryjnych potęguje ich skuteczność działania. Microsile zawiera w 1g 6x 1010 j.t.k. bakterii fermentacji mlekowej (600 tys./g zakiszanego surowca): Enterococcus faecium, Pediococcus acidilactici, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus brevis Sposób użycia: - Inokulant jest w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g / 50 litrów lub 100g / 10 litrów wody - Stosować za pomocą aplikatora lub spryskiwać ręcznie warstwy na pryzmie lub w silosie. - Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin. - Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.